Wombats

Wie zijn de ‘Wombats’?

De Wombats is de speltak voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking bij: “Scouting Amicus”.

Wij organiseren voor deze speltak een variƫteit aan Scouting-activiteiten, die zorgen dat zij op een ontspannen manier anderen kunnen ontmoeten en hun vrije tijd op een leuke en zinvolle manier kunnen besteden. Hierbij wordt gekeken naar hetgeen er binnen de mogelijkheden van de leden ligt.

De activiteiten splitsen zich toe op de volgende, voor Scouting bekende gebieden:

– Buiten leven;

– Sport & Spel;

– Uitdagende Scouting activiteiten;

– Veilig en Gezond;

– Samenleving;

– Internationaal;

– Expressie;

– Identiteit.

Bij de ‘Wombats’ doen we net als ander speltakken van alles: pionieren, koken, spelletjes, speurtocht lopen, zwemmen, leren samenwerken, maar ook natuurlijk een hele hoop lol trappen.
Uiteraard ontbreekt het kampvuur niet!
Daarnaast zijn er elk jaar tal van andere activiteiten binnen onze eigen groep, waaraan we als speltak mogelijk kunnen deelnemen. Denk hierbij aan een groepskamp/overnachting, zwemmen,
de rommelmarkt, het Lentefeest, de Jota-Joti etc.

Als speltak hebben wij ook ons eigen onderkomen.
Dit wordt samen met de Wombats verder ingericht naar wens.

Lijkt jou dit wat, kom dan gerust een kijkje nemen! Voor de Wombats is er opkomst op dinsdagavond tussen 19.00-21.00 uur op het HK (hoofdkwartier) van Scouting Amicus te Molenberg in Heerlen.
Je mag een aantal keer op proef meedraaien en als je het superleuk vindt mag jij je officieel een Wombat noemen!! Kom gerust een keer kijken met je ouders of verzorgers.

Heb je vragen? Interesse gekregen en wil je eens komen kijken neem dan contact op met: wombats@scouting-amicus.nl

De Wombat-staf