Scouts update

Na een lange tijd geen update, hier een verslag van hoe we ervoor staan bij de Scouts 🙂

We zijn uiteraard op kamp geweest, naar het Duitse Monschau deze keer. Een vette plek midden in de Eifel. We begonnen de week met heerlijk warm zomerweek en sloten het kamp af met een paar regendagen, dit mocht de pret echter niet drukken! De laatste dag was het gelukkig wel warm en droog, tijdens het afbreken en opruimen van het kamp.
Rotzooien in het riviertje dat langs de kampplek liep, koken, hiken, kampvuur maken, Weerwolven van Wakkerdam en Jongens tegen de Meisjes spelen, beetje cultuur snuiven, geocachen, zwemmen in een groot meer, 5-kamp, een grote zooi van de slaaptent maken, de leiding helemaal gek maken en lasergamen, een greep uit de toffe dingen die we op kamp allemaal gedaan hebben.

Ook hebben alle Scouts die mee waren op kamp insignes in de wacht gesleept, Sport & Spel en Uitdagende Scoutingtechnieken zijn door iedereen behaald. De beste funkelaar van de groep heeft zelfs het insigne Houtbewerking & Stoken behaald. Supergoed allemaal, op naar de volgende insignes en verdiepingsfases!

Na de vakantie zijn de opkomsten weer begonnen, met overvliegen hebben we afscheid genomen van 4 scouts, zij gaan nu het avontuur bij de Explorers aan.
We hebben we 5 nieuwe Scouts verwelkomd in de groep, 4 overvliegers en 1 nieuw lid. We wensen hen natuurlijk heel veel plezier bij ons.

Nu zijn we in voorbereiding voor de jaarlijkse JOTA/JOTI, een wereldwijd scouting evenement dat helemaal in het teken staat van internationaal communiceren met andere scoutinggroepen. Via internet en via radiozenden. Altijd een druk en gezellig weekend waarin de scouts op zaterdag van 13:00 tot 16:00 hun programma draaien.

Na de JOTA/JOTI staat al snel het eerste Scouts weekend weer voor de deur, waarin we ons richten op scouting technieken, samenwerken en vooral veel gezelligheid en buiten zijn.

De voorbereiding voor RSW (Regionale Scouting Wedstrijden) komt ook langzaam op gang. RSW is een uitdagend weekend waarin je met je ploeg strijdt tegen andere ploegen uit onze regio. Dit doe je door het inrichten van je kamp, tent opzetten en inrichten, keukentent pionieren, zelf koken voor je ploeg en de jury, een lang tocht lopen, sport en spel. Deze onderdelen worden gejureerd en ook naar samenwerking en communicatie wordt gekeken. Kortom, een heftig maar superleuk weekend waarin je jezelf en anderen kunt uitdagen.
Meer over RSW later dit jaar!