Helpen op het Explo4all weekend

In het weekend van 26, 27 en 28 mei 2017 was weer het het explo 4 all weekend. Dit weekend is voor explorers uit zuid Limburg. Het weekend vond dit jaar plaats bij het scouting gebouw van scouting Nuth. Wij hebben ons net als vorig jaar opgegeven als medewerker.

Een deel van ons is op vrijdag ochtend begonnen. We hebben in de ochtend 1 grote feest tent opgezet, toen deze bijna stond zijn Tosca en Bonnie begonnen met de blauwe tent op te zetten, deze tent was voor de bar,centrale post en EHBO. Nadat deze tenten stonden hebben we geluncht. Na de lunch hebben we de taken verdeeld. Tosca en Bonnie zijn begonnen met de slaaptenten op te zetten voor de medewerkers. Dit duurde wat langer dan normaal want waar we ze moesten opzetten was vol in de zon, dus het werd al snel warm. Mike heeft Ronald en Richard geholpen bij de feest tent. Rond een uur of 17:00 kwamen de eerste deelnemers, deze moesten zich melden bij de centrale post om zich aan te melden. Nadat ze waren aangemeld konden ze hun tenten gaan opzetten. Om 19:00 uur begon het avond programma. Dit bestond uit: verschillende bandjes die kwamen optreden, een suikerspin machine. De suikerspin machine viel meer in de smaak dan de bandjes. De medewerkers vonden de bandje wel leuk. Wij als medewerkers hebben de bar beman, Mike heeft suikerpinnen gedraaid, Michael was kampvuur meester. Het programma duurde tot 00:00 uur. Nadat de meeste explorers naar hun tent waren hebben we met de medewerkers nog een lekker biertje gedronken en zijn ook gaan slapen.

Op zaterdagochtend hebben we met de medewerkend alle tafels en banken moeten klaar zetten voor het gezamenlijke ontbijt. Elke explorer groep moet zelf voor ontbijt zorgen. Nadat we samen hadden gegeten zijn ze gaan opruimen/afwassen. Iedereen is zich daarna gaan klaar maken voor de tocht. De tocht begon met een zakje zoeken op het terrein via een co├Ârdinaat, als ze deze hadden gevonden konden ze voor het gebouw een flesje water en wat fruit pakken voor onderweg. Vanuit daar begon de tocht. Ruben en Martijn waren de fiets post hun fietsen door de tocht heen met water voor de groepen. Jeroen en Michael zijn rond gaan rijden met ijsjes. Tosca en Diana zijn ook rong gaan rijden, Tosca heeft foto’s gemaakt onderweg. Bonnie, Sasha, Richard, Ashley, Ronald en Mike zijn op het terrein gebleven om daar alles te regelen. Robin, Samantha en Bas zijn ook gaan rondrijden met waterpistolen om de kinderen een verkoeling te geven. We hebben op een gegeven moment besloten om de tocht te gaan inkorten ivm de warmte. Ronald en Mike hebben op het terrein zwembadje en sproeiers gezet zodat ze konden afkoelen als ze terug waren. Uiteindelijk hebben we de 2 laatste posten geschrapt, de explorer liepen van de watertoren terug naar het terrein. 1 groep is worden opgehaald die waren de verkeerde kant opgelopen dit was een te groot stuk ivm de warmte. Er is nog een tussen post gemaakt op het laatste stuk waar ze voor het laatst drinken komen krijgen. Een deel heeft daar hun dagrugzak achter gelaten. Toen ze allemaal terug waren werd het eten voorbereid. Het eten kwam van mister food, de kinderen konden kiezen uit: rijst met hete kip/goulash en brood. Na het eten was en een DJ in de feest tent. Het programma duurde tot 00:00 uur. Met de werknemers hebben nadat iedereen naar de tent was een biertje gedronken en nog bij het kampvuur gezeten en zijn daarna ook gaan slapen.

Op zondagochtend hebben we weer alle tafels en banken klaar gezet voor het ontbijt.